CENTRUL PENTRU STUDII DE RISC MODELARE SPATIALA SI DINAMICA SISTEMELOR TERESTRE SI COSTIERE

Vedere de ansamblu

Numarul dezastrelor si al celor afectati este in crestere. Schimbarile climatice accelereaza acest trend.

Devine din ce in ce mai important sa generam rezilienta si capacitati de raspuns in fata evenimentelor dezastruoase, ca parte a reducerii riscului intr-un context mai larg al dezvoltarii durabile.

Programul tinteste sa ofere studentilor abilitati de cercetare, cunostinte si expertiza de management, necesare lucrului cu viitoare crize, urgente si dezastre atat in lumea dezvoltata cat si in cea in curs de dezvoltare.

De ce sa aleg acest curs?

Programul masteral de Managementul Dezastrelor este primul de acest gen din Romania.

 • Ofera intelegere a teoriei si practicii in contexte locale, nationale si internationale.
 • Conceput sa invete studentii abilitatile si cunostintele necesare unei interventii in caz de dezastru in Romania si in alte parti ale Globului
 • Accentul cade pe continutul academic si aplicarea teoriei si principiilor academice
 • Foloseste studii de caz pentru a asigura complementaritatea dintre cunostintele teoretice si cele practice
 • Potrivit profesionistilor ce doresc sa evolueze in cariera lor in domenii precum managementului dezastrelor, evaluarea riscului, dezvoltarea comunitatilor, asistenta umanitara si dezvoltarea capabilitatilor societale si organizationale
 • Profesorii au o arie larga de experitza practica si abilititati de cercetare si formeaza o echipa multidisciplinara coeziva, cu un angajament puternic pentru evolutia cercetarii si practicii in managmentul dezastrelor

Ce o sa invat?

Masterul acopera o plaja larga de subiecte, precum:

 • teoria si practica dezastrelor.
 • evaluarea riscului
 • planificarea pentru situatii de urgenta
 • managementul dezastrelor naturale si de mediu
 • managementul continuitatii in afaceri
 • GIS, stiinta si servicii
 • interventie umanitara in dezastre
 • psihologia si perceptia dezastrelor
 • dezvoltare si reducerea riscului la dezastre
 • cadru si metode de cercetare
 • topicul dizertatiei

Cum voi fi evaluat?

Evaluarile la toate cursurile se fac, in cea mai mare parte, in baza proiectelor predate. Pe langa satisfacerea standardelor pentru o lucrare academica de cercetare, dizertatia ofera studentilor oportunitatea de a isi concentra invatarea pe propriile nevoi profesionale.

In general, studentii isi efectueaza cercetarea si scriu lucrarea de dizertatie in anul 2 de studii.

Cerinte intrare

Cei admisi trebuie in general sa aiba cel putin 7 la nivelul de licenta intr-un domeniu relevant programului (geografie, administratie, management, studii economice, psihologie, sociologie, aparare).

Aplicantii cu medii mai mici, si/sau cei cu specializari in alte domenii, vor fi luati in considerare in mod individual si, in general, vor fi intervievati inainte de a li se oferi un loc la curs.

Sunt incurajati sa aplice la curs toti cei calificati, indiferent de varsta, etnie, gen sau dizabilitate. Procedura de aplicare si admitere se conformeaza politicii Universitatii privind oportunitatile egale.

Cum sa aplici

Pentru a afla mai multe despre cum sa aplici, click pe butonul de mai sus: Inscriere.

Cum ma ajuta acest curs in cariera

Profesionisti calificati in managementul dezastrelor sunt la mare cautare. Unii studenti sunt sponsorizati de angajatorii lor iar absolventii nostrii sunt cautati de o arie larga de organizatii, inclusiv, guverne, ONG-uri si organizatii din sectorul privat.

Scopul programului este sa creasca anagajabilitatea absolventilor prin oferirea de cunoastere si abilitati necesare pentru a evalua critic si a aplica elemente cheie in reducerea riscului, pregatirea, raspunsul si refacerea implicate intr-un dezastru. Includem aici abilitatea de a evalua hazarduri, riscuri, vulnerabilitate si capacitati. De asemenea, programul tinteste sa pregateasca studentii pentru angajare pe o arie larga de cariere centrate pe interventia in dezastre prin oferirea de cunostinte privind abordarile ce pot fi folosite international pentru a reduce si manageria riscul.

Erasmus

Studentii au oportunitate de a studia in Germania, la Institute of Rescue Engineering and Civil Protection, Technology Arts Sciences, TH Köln (University of Applied Sciences), alaturi de profesori apreciati international. Este foarte important ca intr-un domeniu cu implicatii trans-nationale absolventii nostri sa poata demonstra mobilitate si abilitatea de a lucra intr-un mediu international si multi-cultural.

Punem la dispozitia celor interesati resurse gratuite. Este important ca partenerii si studentii nostri fie la curent cu ultimele cercetari si abordari din domeniu.

Resurse

Vezi mai multe detalii pe siteul Master Managementul Dezastrelor


Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Află mai multe.                 OK, sunt de acord!